Rakentamisen energiatehokkuus

Kymenlaaksossa on käynnissä rakentamisen ja asumisen energianeuvontahanke, joka on osa valtakunnallista kuluttajien energianeuvontakokonaisuutta. Kymenlaakson energianeuvojana toimii  Tommi Tuomi, sijoituspaikkanaan Kouvolan kaupungin rakennusvalvontayksikkö.

Hankkeen tavoitteena on lisätä rakentamisen, korjausrakentamisen ja asumisen tehokasta, luotettavaa ja puolueetonta energianeuvontaa alueella yhdistämällä maakunnan energia-yhtiöiden ja kuntien rakennusvalvonnan resurssit ja asiantuntemus, lisäämällä yhteistyötä paikallisten asiantuntijoiden kanssa sekä hyödyntämällä tehokkaasti kansallista energianeuvontaverkostoa.

Hankkeen rahoittajana toimivat Haminan Energian lisäksi Kymenlaakson kunnat ja energiayhtiöt sekä Motiva. (TEM)

Energiatehokkuus on helppo, halpa ja ympäristöystävällinen tapa säästää energiaa ja luontoa sekä samalla vähentää ilmastonmuutoksesta aiheuttavia kasvihuonekaasuja. Yksittäisen kuluttajan osalta energiatehokkaiden ratkaisujen, laitteiden ja käyttötottumusten lisääminen osaksi jokapäiväistä toimintaa tekee hyvää sekä kukkarolle että ilmastolle. Energiankulutusta on mahdollista vähentää reilusti jo kodin rakennus- tai remontointivaiheessa sekä arkipäiväisillä valinnoilla ja järkevällä kulutuksella.

Kysy vinkkejä rakentamisen ja asumisen energiansäästöön energianeuvojalta:

Tommi Tuomi
Energianeuvoja, Kymenlaakso
puh. 020 615 7449, 040 500 9586
tommi.tuomi@kouvola.fi

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Takaisin ylös