Etäluettavat mittarit

Sähkömittareiden vaihto etäluettaviksi perustuu keväällä 2009 voimaan tulleeseen valtioneuvoston asetukseen, jonka mukaan vähintään 80 % kaikista käyttöpaikoista pitää varustaa etäluettavalla energiamittarilla vuoden 2013 loppuun mennessä. Etäluettava sähkömittari mahdollistaa sähkömittarin luennan ja sen toimintojen ohjaamisen etäyhteyden avulla.

Etäluettavia mittareita käytettäessä laskut perustuvat todelliseen kulutukseen.

Tästä johtuen sähkölämmittäjien laskut ovat kesäisin aiempaa pienempiä ja talvella suurempia. Omaa sähkönkäyttöä voi seurata Online-järjestelmässämme tunnin tarkkuudella. Asiakkaan tekemät säästötoimenpiteet, kuten sähkölämmitteisen rakennuksen lämpötilan lasku, näkyvät suoraan seuraavassa sähkölaskussa säästettyinä euroina. Laskutusväli on oletusarvoisesti 1 kuukausi. Asiakkaan pyytäessä laskutusväliksi voidaan muuttaa 2 kuukautta.

Etäluettavia sähköenergiamittareita käytettäessä ei suositella käytettävän sähköpääkytkintä sähköjen kytkentään ja katkaisuun muuten kuin sähkötöitä tehdessä. Oikeaoppisen kytkentä- ja katkaisutavan voitte lukea alla olevista käyttöohjeista. Asiakaspalvelumme auttaa Teitä etäluettavia mittareita koskevissa kysymyksissä.

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Takaisin ylös