Energiaretki2020

Videokilpailu Haminan koulujen 2-4. luokkalaisille

Lähde kanssamme Energiaretkelle!

KILPAILUN SÄÄNNÖT:

 

(A)  Energiaretki 2020 -kilpailuun osallistuva elokuva on tehtävä alla lueteltujen sääntöjen puitteissa. Jos video rikkoo kilpailun sääntöjä, joudumme sulkemaan sen kilpailun ulkopuolelle. Luettehan säännöt huolellisesti!

(B) Kaikki sääntöjen mukaan toteutetut, ajoissa palautetut videot osallistuvat Haminan Energian järjestämään kilpailuun. Haminan Energian henkilöstöstä muodostettu viisihenkinen tuomaristo valitsee kilpailun voittajat.

(C) Kilpailun järjestäjä, Haminan Energia Oy, pidättää oikeuden tehdä muutoksia näihin sääntöihin.

1. Yleistä tietoa kilpailusta

Kilpailu on tarkoitettu Haminan alakoulujen 2-4-luokkalaisille.
Kilpailussa on pääteema: Näin säästämme energiaa. Koko video voi käsitellä energiansäästöä tai siihen voidaan vain lyhyesti viitata jossain vaiheessa videota, mutta teeman on oltava jollain tavalla mukana kaikissa kilpailuvideoissa. Videoiden lähetyksen yhteydessä osallistujilta pyydetään selvitystä, millä tavalla teema on huomioitu videossa.


Video voi olla esim. fiktio-, animaatio-, dokumenttielokuva tai tyylilaji vapaa. Tärkeintä videossa on, että siinä on huomioitu pääteema.
 

Pääpalkinnoksi Haminan Energia tarjoaa voittajavideon tehneelle luokalle energiaretken luokanvastuuhenkilön (luokanvalvojan) kanssa erikseen sovittavana ajankohtana. Retki sisältää tarvittavat kuljetukset, tutustumisen energiantuotantolaitoksiin sekä ruokailun. Retken kustannuksista vastaa kokonaisuudessaan Haminan Energia. Lisäksi Haminan Energia myöntää voittaneelle luokalle 300 €:n arvoisen stipendin, jonka luokka voi käyttää esim. myöhempää luokkaretkeä varten. 

Tuomaristoon kuuluu viisi (5) henkilöä, joista jokainen katsoo kaikki kilpailuun osallistuvat videot, äänestyksen tuomaristo suorittaa suljettuna lippuäänestyksenä. Tuomariston puheenjohtaja päättää mahdollisessa tasapisteisiin päätyneessä tilanteessa kilpailun voittajavideon.

Kaikki kilpailuun lähetetyt videot tai osia niistä saa Haminan Energia julkaista sosiaalisen median kanavillaan, verkkosivuillaan tai yhteistyökumppanien verkkosivuilla, tästä tarkemmin kohdassa 11.

Kilpailun voittaja julkaistaan tällä sivustolla tiistaina 20.10.2020.
 

2. Kilpailuaika

Videolla käytettävän materiaalin tulee olla kuvattuna kilpailuaikana, eli vanhaa materiaalia ei saa käyttää. 

Kilpailuaika alkaa maanantaina 14.9.2020 ja päättyy torstaina 15.10.2020 klo 16:00. Kilpailuajan loppuun mennessä video on tullut toimittaa Haminan Energian käyttöön.

3. Kilpailuun osallistuminen

Energiaretki 2020 -kilpailuun osallistutaan täyttämällä ensin ilmoittautumislomake, joka löytyy tämän sivun alaosasta ja toimittamalla sitten valmis videotiedosto.

Toimikaa näin:

   1) Ilmoittaudu: Ilmoita elokuva mukaan kilpailuun täyttämällä ilmoittautumislomake.

   2) Lähetä video:

A) sähköisesti: salasanalla toimivalle kanavalle suoratoistopalveluun YouTube tai Vimeo, salasana videon katseluun tulee toimittaa sähköpostitse osoitteeseen: markkinointi@haminanenergia.fi

B) postitse: voit lähettää videon DVD-levyllä tai muistitikulla osoitteeseen:

Haminan Energia Oy
Energiaretki 2020 -kilpailu
Reutsinkatu 12
49400 Hamina

Jos lähetät elokuvasi DVD-levyllä, ÄLÄ tee DVD-soittimissa katsottavaksi tarkoitettua videolevyä, vaan tee datalevy, jolla video on tiedostona.

Levy tai tikku tulee lähettää hyvissä ajoin niin, että se on varmasti perillä kilpailun järjestäjällä. Myöhemmin saapuneet videot eivät välttämättä ehdi mukaan kilpailuun. Emme palauta levyjä tai muistitikkuja.

4. Videon kesto

Videon maksimipituus on kaikissa kaksi minuuttia (2:00) alku- ja lopputeksteineen. Minimipituus on minuutti (1:00). Näitä aikarajoja tulee noudattaa.

5. Videon musiikki ja äänet

Videolla voi käyttää vain kokonaisuudessaan itse tehtyä ja sävellettyä musiikkia.

HUOM! Kaupallisen musiikin käyttö kilpailuvideoissa ei ole tekijänoikeussyistä sallittua. Myös tällaisen materiaalin itse esittäminen (edes hyräily) videolla on kiellettyä, sillä myös kyseinen sävellys on tekijänoikeuden alainen.

6. Muut tekijänoikeusasiat

Videossa ei saa esiintyä kuvamateriaalia, johon videon lähettäjällä ei ole oikeutta. Jos käytät esimerkiksi dokumentti- tai musiikkivideossa arkistomateriaalia, varmista että sinulla on kuvamateriaalin tekijänoikeudet tai lupa käyttää kuvaa. Esimerkiksi seinällä näkyvä taulu on ok, jos se näkyy vain kuvan taustalla eikä siihen kiinnitetä erityistä huomiota. Huolehdi myös, ettei TV tai radio ole päällä kuvaustilanteessa. Muista, että myös kännykän soittoääni on musiikkia.

Lopullisessa vastuussa videon tekijänoikeusasioista on kilpailuun osallistuneen luokan luokanvalvoja tai kohdassa 10 esitetty vastuuhenkilö.

7. Kuvausryhmä ja esiintyjät

Videoissa tärkeimmissä rooleissa olevien jäsenten (esim. ohjaaja, kuvaaja, leikkaaja, pääosanäyttelijät) tulee olla luokan oppilaita, tai vaihtoehtoisesti luokanvalvoja/koulun rehtori. Videoissa saa kuitenkin käyttää kaikenikäisiä esiintyjiä ja tuotantoavustajia.

8. Videoiden ikärajat

Kaikkien kilpailuun lähetettävien videoiden tulee noudattaa ikärajaa K7 (sallittu yli 7-vuotiaille). Suosittelemme kuitenkin noudattamaan ikärajaa S (sallittu kaikille).

9. Vastuuhenkilö

Ilmoittautumislomakkeessa on ilmoitettava kyseisen luokan luokanvalvoja tai muu koululuokan toiminnasta vastaava täysi-ikäinen henkilö (esim. rehtori), joka vastaa siitä, että video noudattaa tekijänoikeuksia ja toimii yhteyshenkilönä, johon kilpailun järjestäjät voivat olla yhteydessä tarvittaessa.

Vastuuhenkilö vastaa myös siitä, että kaikki videon tekemiseen osallistuneiden alaikäisten huoltajat sitoutuvat sääntöjen kohdassa 11 mainittuun oikeuksien luovutukseen huollettavansa osalta.

Mikäli video valitaan voittajaksi tai voittaa muita palkintoja, yhteydenotot joukkueeseen tapahtuvat vastuuhenkilön kautta.

10. Videoiden oikeuksista

Haminan Energialla on oikeus esittää kilpailuun osallistuneita videoita tai niiden osia verkkosivustollaan, muilla hallinnoimillaan sivustoilla, eri tapahtumissa tai työpajoissa, markkinoinnissaan ja mainonnassaan.

Kilpailun päätyttyä kilpailun järjestäjällä säilyvät edelleen kilpailuvideoihin täydet esitys- ja hyödyntämisoikeudet edellä mainitulla tavalla.

Videot saattavat olla katsottavissa sivustolla vuosikausia julkaisun jälkeen. Pidä siis huolta, että lähetät kilpailuun videon, jonka julkaiseminen ja esittäminen esim. internetissä nyt (ja vielä vuosienkin päästä) on kaikille videontekoon osallistuneille ok.

11. Yhteydenotot

Kilpailua koskevat tiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen markkinointi@haminanenergia.fi.


 

Osallistuminen videokilpailuun

 
Yhteyshenkilön nimi*
 
Koulu ja luokka*
 
Puhelinnumero*
 
Sähköpostiosoite*
 
Lisätietoja osallistujista ja toteutettavasta videosta
 

Varmistamme että olet ihminen: vastaa seuraavaan kysymykseen

 
Paljonko on 4 miinus 3?
 
 
 
Takaisin ylös