Maakaasun liittymätyypit

Liittymätyyppi määräytyy tehotarpeen mukaan

Liittymätyyppien 1-2  liittymismaksut sisältävät muovisen maakaasuputken asennettuna yhden metrin etäisyydelle rakennuksen ulkoseinästä sekä nousuputken ja suojakotelon asennuksen sekä paineensäätimen1 laitekustannukset.

Liittymätyyppien 3 - 6 liittymismaksut sisältävät muovisen maakaasuputken asennettuna yhden metrin etäisyydelle rakennuksen ulkoseinästä sekä pääsulkuventtiilillä varustetun nousuputken suojakotelolla asennettuna rakennuksen ulkoseinälle sekä paineensäätimen1 ja määrämittarin1 laitekustannukset.

Liittymätyypin 7 liittymismaksu sisältää muovisen maakaasuputken asennettuna yhden metrin etäisyydelle rakennuksen ulkoseinästä sekä määrämittarin1 ja määräkorjaimen 1 laitekustannukset. Lisäksi liittyjän tulee hankkia Haminan Energian käyttöön yleisen puhelinverkon puhelinyhteys tai muu verkonhaltijan hyväksymä tiedonsiirtoyhteys määräkorjaimen läheisyyteen mittauksen kaukoluentaa varten.

1 Kaikissa liittymätyypeissä määrämittaus oheislaitteineen ja paineensäädin kuuluvat Haminan Energia Oy:n omistukseen ja kunnossapitovastuulle.

Liittymätyyppeihin 2-7 tulee hankkia ja asennuttaa kustannuksellaan Haminan Energian P-sarjan putkilukko ja varustaa se reittiavaimella.

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Takaisin ylös