Haminan Energia myy kaukolämpö- ja sähköverkkoliiketoimintansa

Haminan Energia Oy myy tytäryhtiönsä Haminan Kaukolämpö Oy:n ja Haminan Sähköverkko Oy:n CapMan Infran hallinnoimalle rahastolle. Kauppa mahdollistaa merkittävän investoinnin hukkalämmön hyödyntämiseen Haminan kaukolämpöverkossa, mikä pienentää Haminan hiilijalanjälkeä ja parantaa kaukolämmön saatavuutta uusille asiakkaille.

Haminan Energia Oy luopuu kaukolämpö- ja sähköverkkoliiketoiminnastaan osana yhtiön rakenteellista muutosta. Haminan Energia myy kokonaan omistamansa tytäryhtiönsä Haminan Kaukolämpö Oy:n ja Haminan Sähköverkko Oy:n CapMan Infran hallinnoimalle rahastolle. Haminan Kaukolämmön ja Haminan Sähköverkon henkilöstö jatkaa nykyisissä työtehtävissään.

Osana järjestelyä toteutetaan myös liiketoimintakauppa, jossa uudelle yhtiölle siirtyvät suurin osa Haminan Energian henkilöstöstä, käyttöomaisuutta, yhtiön toimikiinteistö sekä sähköautojen latausratkaisuja toteuttava Töpseli-liiketoiminta. Uusi yhtiö jatkaa toimintaansa Haminan Energia -nimellä ja liiketunnuksilla. Kauppa on suunniteltu toteutettavaksi vuoden 2024 loppuun mennessä. Järjestelyllä ei ole vaikutusta yritysten asiakkaisiin.

”Tämä järjestely turvaa Haminan Energian asiakkaiden, henkilöstön, omistajan, rahoittajien ja kaupunkilaisten edut parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme tyytyväisiä saavutettuun lopputulokseen ja uskomme CapMan Infran olevan erinomainen omistaja kehittämään haminalaista energiainfrastruktuuria”, toteaa Haminan Energian toimitusjohtaja Kimmo Rahkamo.

”Haminan Energian hallitus on vuoden 2024 alusta lähtien määrätietoisesti edistänyt tytäryhtiöiden yrityskauppoja. Huolellisen harkinnan ja vertailun jälkeen CapMan Infra on valikoitunut parhaaksi vaihtoehdoksi”, kertoo Haminan Energian hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen.

”Olemme hyvin tyytyväisiä, että pääsemme tukemaan Haminan energiainfrastruktuurin kehitystä. Hamina on elinvoimainen kaupunki ja näemme alueella paljon kasvupotentiaalia. Pyrimme kehittämään Haminan energiainfrastruktuuria, mikä entisestään vahvistaa alueen positiivista kehitystä ja parantaa sen houkuttelevuutta niin asuinpaikkana kuin myös teollisuuden projektien kohteena. Lisäksi olemme innoissamme mahdollisuudesta investoida lämmöntuotannon hiilineutraaliuteen”, sanoo CapMan Infran partneri Pekko Haaksluoto.

Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Pakkanen korostaa järjestelyn tärkeyttä: ”Kaupungin houkuttelevuus asukkaiden ja elinkeinoelämän kannalta edellyttää toimivaa ja varmaa energiansaantia. Kaupungin taloustilanne huomioon ottaen on tärkeää, että energiahankkeiden investoinnit voidaan jatkossa toteuttaa ilman kaupungin rahoitusta.”

Lisätietoja:

Kimmo Rahkamo, toimitusjohtaja, Haminan Energia Oy, puh. +358 40 749 3069
Pekko Haaksluoto, partneri, CapMan Infra, puh. +358 40 584 6031

Haminan Energiasta
Haminan Energia on monipuolinen, helposti lähestyttävä paikallinen energiayhtiö. Historiamme ulottuu yli 120 vuoden taakse. Toimintamme kivijalan muodostavat luotettavat ja toimintavarmat sähkö- ja kaukolämpöverkkomme. Kehitämme kestäviä energiaratkaisuja asiakkaillemme ja etenemme määrätietoisesti kohti puhtaampaa tulevaisuutta. Etsimme jatkuvasti uusia keinoja tuottaa lämpöä ja energiaa ympäristöystävällisesti.  Puhtaan energiantuotannon tiekarttamme ohjaa meitä kohti täysin hiilineutraalia energiantuotantoa vuoteen 2030 mennessä. Tulevaisuus on fossiilivapaa. www.haminanenergia.fi

CapMan Infrasta

CapMan Infra on aktiivinen ja sitoutunut omistaja, ja sen toiminta perustuu infrastruktuuriyhtiöiden operatiiviseen kehittämiseen ja kasvattamiseen lisäinvestoinneilla. Helsingissä ja Tukholmassa toimiva 14 hengen tiimi pyrkii löytämään parhaita ratkaisuja infrastruktuurin kehittämiseen ja kasvattamiseen yhteistyössä yhtiöiden omistajien, johdon, henkilöstön ja asiakkaiden kanssa. CapMan Infra on osa CapMania, joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi