Search
Close this search box.

Haminan kaupunki ja Haminan Energia lähtevät mukaan Astetta alemmas -kampanjaan

Tule mukaan Haminan kaupungin ja Haminan Energian energiansäästötalkoisiin!

Haminan kaupunki ja Haminan Energia käynnistävät yhteisen energiasäästökampanjan, joka jatkuu koko lämmityskauden. Startti tapahtuu energiansäästöviikolla, jolloin tuodaan esiin aiemmin tehtyjä ja tulevia energiatekoja sekä kutsutaan kaupunkilaisia mukaan talkoisiin.

Energiansäästökampanja on osa valtionhallinnon yhteistä Astetta alemmas -kampanjaa, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta energiansäästön mahdollisuuksista ja sähkön kulutushuippujen leikkaamisesta kotona, työssä ja liikenteessä. Huippukulutustunnit ajoittuvat arkisin kello 8-10 ja kello 16-18 välille. Kampanjan yhteisenä tavoitteena on saada energia riittämään kaikille. 

Energiansäästöviikolla 10.-16.10.2022 julkaistaan päivittäin tietoa Haminan kaupungin ja Haminan Energian säästötoimenpiteistä sekä energiansäästöön liittyviä vinkkejä asukkaille verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien kautta. Samasta yhteydestä löydät tietoa siitä, millaisia tekoja energian säästämiseksi on jo tehty. Seuraamalla kanavia, saat energiansäästövinkkejä ja -tietoa koko lämmityskauden ajan, aina maaliskuun lopulle asti.

Haminan pääkirjastossa ja Ruissalon kirjastoissa on energiansäästöaiheinen näyttely. Energiansäästöviikkoon liittyen Haminan Energia tekee kouluvierailuja kolmessa koulussa. Työntekijät käyvät kertomassa tokaluokkalaisille, miten sähkö toimii ja miten lapsetkin voivat osallistua energiansäästöön.

Energiansäästöviikon aikana Haminan Energian työntekijöitä on tavattavissa ja vastaamassa asukkaiden kysymyksiin Frerdikinkadun palvelupisteellä ma-ke klo 10-14. Energianeuvoja Tommi Tuomi on tavattavissa palvelupisteellä keskiviikkona. Tommi Tuomi on tavattavissa myös torstaina 13.10.2022 Kysy energianeuvojalta -tilaisuuksissa Muuraskodilla klo 9-10.30, Ruissalon kirjastolla klo 11-12.30 ja Kumppanuustalo Hilmalla klo 13-15.

Neuvomme asiakkaitamme energiansäästössä ja myös muissa energia-asioissa. Asiakkaitamme on askarruttanut erityisesti sähkön hinta ja energiankulutus. Keskiviikkona asiantuntijana palvelupisteellämme on energianeuvoja Tommi Tuomi, jolta saa monipuolisesti neuvoja energiansäästöön, viestintäpäällikkö Tiiti Haikonen Haminan Energialta kertoo.