Haminan Energian yritysrakenne uudistui 1.10.2021

”Energia-alan murros sekä ilmastonmuutoksen torjunta edellyttävät investointeja entistä kestävämpiin ja ilmastoystävällisempiin energiaratkaisuihin. 120-vuotias Haminan Energia Oy tähtää jatkossa yhä vahvemmin uusiutuvan energian ja energiakaasujen edelläkävijäksi. Yritysrakenteen uudistuksella yhtiömme vahvistaa liiketoimintamahdollisuuksiaan muuttuvilla energiamarkkinoilla ja parantaa investointikykyään”, linjaa Haminan Energian toimitusjohtaja Markku Tommiska.

Yhtiön kasvun ja uusiutuvan energiantuotannon edellytysten varmistamiseksi Haminan Energian liiketoiminnoista sähköverkko, kaasuverkko sekä kaukolämpöliiketoiminta eriytettiin omiksi yhtiöikseen 1.10.2021. Uudet tytäryhtiöt ovat Haminan Sähköverkko Oy, Haminan Kaasuverkko Oy ja Haminan Kaukolämpö Oy. Yritysrakenneuudistuksen myötä Haminaan syntyy siis kolme uutta, merkittävää osakeyhtiötä. Haminan Energia uusine tytäryhtiöineen säilyy edelleen Haminan kaupungin omistuksessa.

Lokakuun alusta alkaen sähkön siirrosta vastaa Haminan Sähköverkko Oy, kaasun siirrosta Haminan Kaasuverkko Oy ja kaukolämmön toimituksesta Haminan Kaukolämpö Oy. Energian toimitukset ja palvelut jatkuvat aivan samaan tapaan kuin ennenkin.

Uusien tytäryhtiöiden toimitusjohtajana aloittanut Haminan Energian verkostoliiketoiminnan johtaja Kalevi Mattila toteaa: ”Kaikkien uusien tytäryhtiöiden siirtovolyymit ovat kasvussa yhteiskunnan jatkuvan sähköistymisen sekä Haminaan sijoittuvien uusien, energiaintensiivisten teollisuusyritysten siivittämänä. Nyt ja tulevaisuudessa panostamme energian toimitusvarmuuteen. Esimerkiksi sähköverkossa on investoitu Laurilan ja Jussilan sähköasemiin korvaten yli 40 vuotta vanhoja laitteistoja. Edellä mainittujen investointien kokonaisarvo on noin 2,8 M€. Vastaavasti kaukolämpöverkon kehittämisellä mahdollistetaan yhä ilmastoystävällisempien tuotantomuotojen, kuten hukkalämmön hyödyntäminen tulevaisuudessa.”

Lisätietoja:
Markku Tommiska, toimitusjohtaja, Haminan Energia Oy
markku.tommiska@haminanenergia.fi, p. 050 591 5455

Kalevi Mattila, verkostoliiketoiminnan johtaja, Haminan Energia Oy
kalevi.mattila@haminanenergia.fi, p. 040 630 4315