Maakaasu

Maakaasu on monipuolinen ja ympäristöystävällinen energianlähde niin teollisuuteen kuin pienempiinkin kiinteistöihin.

Puhdas ja turvallinen maakaasu

Maakaasu on turvallinen ja huoleton vaihtoehto lämmitykseen. Toimitamme maakaasua kaikenkokoisiin kohteisiin omakotitaloista suurteollisuuteen.

Maakaasukäyttäjän ei tarvitse huolehtia polttoainevarastoista ja niiden täydentämisestä. Putkesta tulee maakaasua aina tarvittava määrä. Maakaasulämmitys pitää myös lähiympäristön puhtaana, sillä noki- ja rikkipäästöjä ei synny, ja piipusta tulee vain vesihöyryä ja hiilidioksidia. Puhdas kaasu vähentää selvästi poltinhuoltojen tarvetta, eikä nuohouksia tarvita ollenkaan.

Maakaasun myynti

Maakaasumarkkinat avautuivat 1.1.2020, kun Balticconnector-yhdysputki avautui. Muutoksen jälkeen asiakkaan on mahdollista hankkia kaasunsa haluamaltaan toimittajalta kaasuverkkonsa ulkopuolelta. Kun kaasua hankitaan joltain muulta toimittajalta kuin jakeluverkon haltijalta, tulee asiakkaalla olla etäluettava kaasumittari. Myymme kaasua niin pienille kuin suurillekin asiakkaille. Hanki kaasusi luotettavalta ja kokeneelta toimittajalta – Haminan Energialta.

Maakaasua kohteen mukaisesti

Maakaasun hankkiminen pientaloihin on mahdollista myös jakeluverkon ulkopuolisilta toimijoilta. Tämä vaatii etäluettavan kaasunkulutuksen mittarin, sekä luonnollisesti myös kaasuliittymän. Haminan Energia on Suomen ensimmäinen maakaasun paikallisjakelija, jolle kokemusta on kertynyt lähes neljänkymmenen vuoden ajalta. Hanki kaasusi luotettavalta ja kokeneelta toimittajalta, Haminan Energialta.

Kaikkien kaasun käyttäjien on mahdollista hankkia kaasua myös jakeluverkon ulkopuolisilta toimijoilta. Tämä vaatii etäluettavan kaasunkulutuksen mittarin, sekä luonnollisesti myös kaasuliittymän. Haminan Energia on Suomen ensimmäinen maakaasun paikallisjakelija, jolle kokemusta maakaasusta on kertynyt lähes neljänkymmenen vuoden ajalta. Hanki kaasusi luotettavalta ja kokeneelta toimittajalta, Haminan Energialta.

Kaasumarkkinoiden avauduttua on yrityksien ja teollisuuden asiakkaiden mahdollista hankkia tarvittava maakaasunsa valitsemaltaan kaasun toimittajalta. Haminan Energia on Suomen ensimmäinen, kokenut ja luotettava maakaasun paikallisjakeluyhtiö. Hanki maakaasusi meiltä, täytä alla oleva tarjouspyyntölomake. Suurasiakkailta (vuosikulutus yli 2 GWh) toivomme myös edellisen vuoden kaasunkulutuksen käyttöprofiilia. Mikäli käyttöprofiilia ei löydy, lähetä tarjouspyyntö tästä huolimatta. Valitse kumppaniksesi Haminan Energia.

Tällä lomakkella saat lisätietoja tai voit jättää tarjouspyynnön maakaasusta:

Maakaasuliittymä

Haminan Energian tytäryhtiö Haminan Kaasuverkko Oy palvelee niin suuria teollisuusasiakkaita kuin pienempiä lämmityskäyttäjiä. Haminan Kaasuverkko Oy:n maakaasun jakeluverkostoa on kokonaisuudessaan noin 240 kilometriä kattaen laajasti Haminan alueen ja ulottuen Virolahdelle saakka.

Maakaasuliittymään kuuluu maakaasuputki venttiileineen sekä maakaasun paineensäätö- ja mittauslaitteet. Maakaasuputken ja tarvittavien laitteiden rakentamisesta ja sijoittamisesta sovitaan yhteistyössä kanssamme. Putket asennetaan maan alle muiden putkien ja kaapeleiden tapaan.

Varmistaaksesi maakaasuliittymän saatavuuden ja että liittyminen maakaasuverkkoon tapahtuu tarvitsemassasi aikataulussa, ota hyvissä ajoin yhteyttä.

Liittyminen maakaasun jakeluverkkoon tai vanhan maakaasuliittymän muutokset

Haminan Energia tekee asiakkaan kanssa kirjallisen sopimuksen maakaasuverkostoon liittymisestä. Sopimus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen palvelun aloittamista.

Käänny puoleemme, kun alat suunnitella maakaasuliittymän rakentamista. Suunnitteluvaiheessa kannattaa selvittää maakaasuliittymän saanti ja hinta. Teetä käyttöputkiston ja käyttölaitteiden suunnitelmat pätevällä suunnittelijalla tai asennusliikkeellä.

Liittymä tilataan palauttamalla maakaasuliittymän tilauslomake täytettynä, allekirjoitettuna ja pyydetyillä liitteillä varustettuna. Ilmoita tilauksen yhteydessä milloin aiot ottaa liittymän käyttöön.

Hinnaston mukaisesta liittymismaksusta veloitetaan puolet, kun liittymän tilaus on hyväksytty. Katso tarkemmat ohjeet maakaasuliittymän hankkimisesta: Ohjeita liittymän tilaajalle

Jos maakaasuliittymääsi on tarvetta muuttaa, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. Liittymän siirron voit hoitaa omistajanvaihtoilmoituksella, joka lähetetään asiakaspalveluumme.

Liittymän siirtäminen

Teitkö juuri kaupat kiinteistöstä? Tiesithän, että maakaasuverkon liittymissopimus ei siirry kiinteistön luovutuksen yhteydessä automaattisesti, vaan sinun tulee tehdä omistajanvaihtoilmoitus meille. Omistajanvaihtoilmoituksen tekemiseen voit käyttää valmista liittymänsiirtodokumenttia. Voit vaihtoehtoisesti toimittaa meille myös kauppakirjan tai muun asiakirjan, josta ilmenee maakaasuliittymän siirtyminen uudelle omistajalle.

Liittymän purkaminen ja ylläpito

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, p. 05 460 10 610

Ilmoita mittarilukema osoitteeseen asiakaspalvelu@haminanenergia.fi

Voit myös tilata etäluettavan mittarin maakaasuliittymän tilauslomakkeella verkkopalveluhinnaston mukaisesti. > Linkki tilauslomakkeeseen