Search
Close this search box.

Kaukolämpö

Vihreän kaukolämmön suosio on edelleen kasvussa

Kaukolämmön suosio jatkoi vahvaa nousuaan, asiakasmäärän vuotuinen kasvu on ollut yli 15 %. Vihreän energian kaukolämpölaitoksemme käyttää polttoaineenaan kotimaisia, paikallisia puupohjaisia polttoaineita. 

Lämmön myynti

Edellisvuonna lanseerattu kaukolämmön avaimet käteen -palvelu kerää edelleen paljon kiinnostusta, eli tällaiselle palvelulle on selkeästi ollut tarvetta. Asunto-osakkeille ja kiinteistöille tarjoamme kaukolämpöä myös Huoleton Kaukolämpö -palvelusopimuksena laitteineen ja huoltoineen. 

Lokakuussa Haminan Energia eriytti kaukolämpöliiketoimintansa omaksi tytäryhtiökseen, Haminan Kaukolämpö Oy:ksi. Kaukolämmön kehittäminen on meille tärkeää, ja tulemme jatkossakin vahvistamaan resurssejamme kaukolämpöliiketoiminnassamme. 

Loppuvuoden energian markkinahintojen myllerrys, polttoaineiden korkeat hinnat sekä kaukolämmön kova kysyntä toivat paineen nostaa kaukolämmön hintojamme 8 %:lla lokakuussa. 

Lämmön tuotanto ja kaukolämpöverkko 

Laajensimme kaukolämpöverkkoa ja suunnitelmissamme on verkon rakentaminen kuluvanakin vuonna. Laajentumisen myötä huoleton kaukolämpö on saatavilla yhä useammalle haminalaiselle. 

Kaukolämmöstä uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua vuonna 2021 oli 71,6 %.  

Etsimme uusia ylijäämä- ja hukkalämpökohteita lähialueilta, jotta voimme tarjota asiakkaillemme vihreää ja hinnaltaan vakaata kaukolämpöä.

Lokakuussa aloitimme yhteistyön Haminan satamassa toimivan Södra Wood Oy:n kanssa, jolta tulemme hankkimaan ylijäämälämpöä käytettäväksi omassa kaukolämpöverkossamme. Etsimme jatkossakin uusia ylijäämä- ja hukkalämpökohteita lähialueilta, jotta voimme tarjota asiakkaillemme vihreää ja hinnaltaan vakaata kaukolämpöä