Search
Close this search box.

Vastuullisuus

Kohti fossiilivapaata tulevaisuutta

Vuonna 2023 kaukolämmöstämme jo 87 % tuotettiin uusiutuvilla polttoaineilla. Kaukolämpöverkossa virtaa vuolaasti myös paikallisesti tuotettua hyötylämpöä. Lähestymme varmoin askelin hiilineutraalin energiantuotannon tavoitetta vuonna 2030. Tärkeä lähitulevaisuudessa päämäärämme on myös teollisuuden ylijäämälämmön hyödyntäminen.

Uusiutuvan energian osuus kaukolämmön tuotannossamme vuonna 2023 oli 87 %.  Yhteistyökumppanimme Södra Wood toimitti vuoden 2023 aikana merkittävästi hyötylämpöä, yli kolmanneksen kaikesta tuottamastamme kaukolämmöstä. Tärkeä lähitulevaisuuden tavoitteemme on hyödyntää myös paikalliselta teollisuudelta saatavaa ylijäämä- ja hukkalämpöä. Kaukolämpölaitoksellemme investoitiin viime vuonna savukaasupesuri- ja lämmöntalteenottolaitteisto, jolla tuotannon päästöjä voidaan vähentää entisestään.

Uusiutuvan energian osuus kaukolämmön tuotannossamme vuonna 2023 oli 87 %.

Päämäärämme on  hiilineutraali energiantuotanto vuoteen 2030 mennessä. Myydyn energian hiilineutraalius vuoteen 2040 mennessä on toinen tärkeä tavoitteemme. Vuonna 2019 käynnistynyt kaukolämpölaitoksemme Satamantien varressa käyttää polttoaineenaan ainoastaan kotimaisia, puupohjaisia polttoaineita.

Tarjoamme niin omakotitaloihin, yrityksiin kuin taloyhtiöihinkin monipuolisia Töpseli-latausratkaisuja sähkö- ja hybridiautojen lataustarpeisiin sekä Töpseli-kartoituksen, jonka avulla selvitetään kätevästi kiinteistön soveltuvuus sähköauton lataamiseen. Omien asiantuntijoidemme avulla asiakkaan on helppo tehdä päätös juuri omaan tarpeeseen sopivasta latausratkaisusta. Toteutimme koko joukon uusia Töpseli-latauspisteitä erilaisiin kohteisiin, aina rivitaloista yrityskiinteistöihin.

Ammattitaitoinen asiakaspalveluhenkilökuntamme palvelee asiakkaita niin sähköisissä kanavissa, puhelimitse kuin paikan päällä Saviniemen Reutsinkadulla. Ystävällinen ja kokenut asiakaspalvelumme löytää nopeasti ratkaisut ja vastaukset kiperiinkin kysymyksiin. Olemme myös tavattavissa useissa paikallisissa tapahtumissa ympäri vuoden. Kuuntelemme asiakkaidemme tarpeita ja haluamme tarjota monipuolisia palveluita sekä yksityisille kuluttajille että yrityksille. Vuoden 2023 alussa uudistuneeseen Online-palveluumme lisättiin uusia, käteviä ominaisuuksia. Myös Whatsapp-asiakasviestipalvelu on otettu käyttöön alkuvuonna 2024.

Yhteiskuntavastuu

Vaikutamme omalla toiminnallamme myös siihen, että haminalaisilla yrityksillä – niin nykyisillä kuin uusilla – on mahdollisimman hyvät toimintaedellytykset sekä kaikilla haminalaisilla viihtyisä, puhdas asuinympäristö. Tarjoamme monipuolisia ja kilpailukykyisiä energiaratkaisuja ja edesautamme uusien yritysten sijoittumista Haminaan. Niin paikalliset yritykset kuin asukkaatkin voivat luottaa siihen, että Haminassa riittää sähköä ja lämpöä, ja mahdolliset vikatilanteet saadaan korjattua nopeasti oman ammattitaitoisen henkilökunnan voimin.

Olemme olleet mukana tukemassa monipuolisesti paikallisia tapahtumia, urheilua, liikuntaa ja kulttuuria. Keväisin olemme perinteisesti jakaneet stipendejä paikallisille aktiivisille lapsi- ja nuorisotyötä tekeville seuroille ja yhteisöille. Vuonna 2023 stipendit jaettiin hakemusten perusteella neljälle ansiokasta lapsi- ja nuorisotyötä tekevälle seuralle ja yhteisölle.

Niin paikalliset yritykset kuin asukkaatkin voivat luottaa siihen, että Haminassa riittää sähköä ja lämpöä, ja mahdolliset vikatilanteet saadaan korjattua nopeasti oman ammattitaitoisen henkilökunnan voimin.

Tuemme myös kaikenikäisten paikallisten asukkaiden liikuntaa ja virkistysmahdollisuuksia. Syksyllä järjestimme yhteistyössä Vehkalahden Veikkojen kanssa jälleen Energiapolku-ulkoilutapahtuman, tällä kertaa yksipäiväisenä tapahtumana. Haminan Senioripuiston ympäristössä järjestetyssä tapahtumassa oli kaiken ikäisille sopivia, monipuolisia aktiviteettejä, ja tapahtuma keräsikin runsaasti osallistujia. Kaukon päivänä 3.3.  tarjosimme ilmaisen uintikerran kaikille uimahallissa kävijöille. Energiansäästöviikolla lokakuussa toimitimme Haminan tokaluokkalaisille ja heidän opettajilleen energiansäästöä käsitteleviä opetuspaketteja.

Olemme tukeneet lahjoituksellamme Kymenlaakson korkeakouluyhdistys ry:n kautta Lappeenrannan Teknillisen yliopiston perustamaa energiavarastoinnin professuuria.

Paikallista positiivista vaikuttavuutta ovat myös Haminan kaupungille maksettavat kiinteistöverot, vuokrat ja lainojen korot.

Henkilöstö

Henkilöstömme määrä oli vuoden 2023 lopussa 51. Saimme uusia asiantuntijoita muun muassa taloushallintoon. Loppuvuonna 2023 tehdyn henkilöstökyselyn pohjalta kehitämme työhyvinvointia entistä parempaan suuntaan.

Koulutuspäiviä vuonna 2023 oli keskimäärin 2,6 henkilöä kohden. Sairaspoissaoloprosentti oli 3,81; luvussa oli selvää laskua vuoteen 2022 verrattuna.

Koko henkilöstömme osallistuu säännöllisesti ensiapu- ja työturvallisuuskoulutukseen työtehtävien edellyttämällä tavalla. Työturvallisuus on meille erittäin tärkeää, ja yksi merkittävimmistä tavoitteistamme onkin, ettei yhtään työtapaturmaa sattuisi. Vuonna 2023 tapahtui kaksi lievää työtapaturmaa, mikä on selvästi vähemmän kuin vuonna 2022.

Koko henkilöstömme osallistuu säännöllisesti ensiapu- ja työturvallisuuskoulutukseen työtehtävien edellyttämällä tavalla.

Kuluneen vuoden aikana kokoonnuimme koko henkilökunnan voimin kesäjuhlaan Haminan Pursiseuralle. Samassa yhteydessä palkittiin vuosimuistamisin pitkään yhtiössä työskennelleitä. Joulukuun alussa pääsimme viettämään henkilökunnan yhteiset pikkujoulut Vilniemen seurantalolla. TYKY-toiminnan puitteissa järjestimme myös pulkkailukisat ja suunnistusopetusta koko henkilöstölle.