Search
Close this search box.

Kaukolämpö

Vihreän kaukolämmön suosio jatkoi voimakasta kasvuaan

Kaukolämmön kysyntä Haminassa on noussut ennätykselliseen kasvuun, ja kaukolämmön hinta on pysynyt maltillisena energianhintojen turbulenssissa. Kaukolämmöstämme tuotetaan uusiutuvalla energialla jo yli 70 %.

Kaukolämmön myynti

Kaukolämmön kysyntä ja uusien liittymien rakentaminen nousi ennätysmäiseen kasvuun epävakaan maailmantilanteen nostaessa sähkön hintoja ja lainakorkoja. Haminan Energialla kaukolämpöliittymien määrässä nähtiin lähes 25 % kasvu ja uusia liittymiä rakennettiin yli 30, niistä moni huolettomalla avaimet käteen -palvelullamme.

Kaukolämpö on ollut kilpailukykyinen myös maalämpöön verrattuna ja on tällä hetkellä selkeästi edullisin lämmitysmuoto, sillä sen hinta on voitu pitää maltillisina myös energiahintojen nousun keskellä. Kalenterit täyttyvät kovaa vauhtia myös kuluvalle vuodelle, ja teemme parhaamme, että kaikki halukkaat pääsevät liittymään kaukolämpöön.

Teemme parhaamme, että kaikki halukkaat pääsevät liittymään kaukolämpöön.

Kaukolämmön tuotanto

Tällä hetkellä kaukolämmöstämme 73 % tuotetaan uusiutuvalla energialla, kotimaisilla puupohjaisilla polttoaineilla. Oman biolämpölaitoksemme lisäksi paikallinen Södra Wood toimittaa sahallaan hyötyvirtana syntyvää lämpöä kaukolämpöverkkoomme. Tämä tärkeä yhteistyömme on sujunut mallikkaasti. Tavoitteenamme on löytää lähitulevaisuudessa muitakin vastaavia kohteita, joiden hukka- tai ylijäämälämpöä voisimme hyödyntää kaukolämpöverkossamme. Kaukolämpöverkon laajentumisen myötä paikallisesti tuotettua vihreää lämpöä on saatavilla yhä useammalle haminalaiselle. 

Oman biolämpölaitoksemme lisäksi paikallinen Södra Wood toimittaa sahallaan hyötyvirtana syntyvää lämpöä kaukolämpöverkkoomme.