Search
Close this search box.

Vastuullisuus

Tulevaisuus on fossiilivapaa

Etenemme määrätietoisesti kohti hiilineutraalia energiantuotantoa vuonna 2030. Kaukolämpömme tuotetaan jo nyt lähes kokonaan uusiutuvilla, puupohjaisilla polttoaineilla. Kaukolämpöverkossamme virtaa myös paikallisesti tuotettua hyötylämpöä. Tavoittelemme vahvasti myös teollisuuden ylijäämälämmön hyödyntämistä.

Selkeä tavoitteemme on täysin hiilineutraali energiantuotanto vuoteen 2030 mennessä. Kaiken myymämme energian hiilineutraalius vuoteen 2040 mennessä on toinen tärkeä määränpäämme. Tuotamme paikallisesti uusiutuvaa energiaa, lämpöä ja sähköä. Vihreän energian kaukolämpölaitoksemme käyttää polttoaineenaan kotimaisia, puupohjaisia polttoaineita. Uusiutuvan energian osuus kaukolämmön tuotannossa vuonna 2022  oli 73 %. Vuoden 2022 aikana saimme merkittävästi lisälämpöä kaukolämpöverkkoomme Södra Woodin tuottamasta hyötylämmöstä. Suunnitelmissamme on lähivuosina hyödyntää myös paikalliselta teollisuudelta saatavaa ylijäämä- ja hukkalämpöä. Tuulivoimaa tuotettiin viiden oman tuulivoimalan voimin vuonna 2022 lähes 34 GWh, jopa hieman enemmän kuin edellisenä vuonna.

Vuoden 2022 aikana saimme merkittävästi lisälämpöä kaukolämpöverkkoomme Södra Woodin tuottamasta hyötylämmöstä.

Tarjoamme asiakkaille monipuolisia Töpseli-latausratkaisuja sähkö- ja hybridiautojen lataustarpeisiin sekä Töpseli-kartoituksen, jolla selvitetään helposti ja kätevästi parkkipaikan soveltuvuus sähköauton lataamiseen. Toteutimme koko joukon uusia Töpseli-latauspisteitä niin omakotitaloihin, yrityksiin kuin taloyhtiöihinkin. 

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme asiakkaitamme kuunnellen ja haluamme tarjota monipuolisia palveluita niin yksityisille kuluttajille kuin yrityksillekin. Vaikutamme toiminnallamme vahvasti siihen, että Hamina voi tarjota mahdollisimman hyvät toimintaedellytykset niin uusille kuin nykyisillekin yrityksille sekä puhtaan, asuinympäristön kaikille haminalaisille.

Yhteiskuntavastuu

Tuemme vahvasti paikallista urheilua, liikuntaa ja kulttuuria. Keväisin olemme perinteisesti jakaneet stipendejä paikallisille aktiivisille lapsi- ja nuorisotyötä tekeville seuroille ja yhteisöille jo lähes parinkymmenen vuoden ajan. Vuonna 2022 stipendin sai 25 seuraa ja toimijaa. Tuemme myös lukuisia paikallisia tapahtumia.

Haluamme tukea myös kaikenikäisten paikallisten asukkaiden liikuntaa ja virkistysmahdollisuuksia. Keväällä järjestimme yhteistyössä Vehkalahden Veikkojen kanssa jälleen Energiapolku-ulkoilutapahtuman, jossa monipuolisia aktiviteettejä oli eri puolilla Haminaa. Kaukon päivänä 3.3.  tarjosimme ilmaisen uintikerran kaikille uimahallissa kävijöille.

Energiansäästöviikolla lokakuussa toimitimme Haminan tokaluokkalaisille ja heidän opettajilleen energiansäästöä käsitteleviä opetuspaketteja. Vierailimme myös useilla alakouluille ja pidimme oppitunteja energiansäästöstä rennolla otteella.

Pääsemme nyt vaikuttamaan vahvemmin hyvään asiakaskokemukseen ja kehittämään entistä sujuvampia asiakaspalveluprosesseja.

Syksyllä asiakaspalvelu palasi takaisin omiin käsiimme. Pääsemme nyt vaikuttamaan vahvemmin hyvään asiakaskokemukseen ja kehittämään entistä sujuvampia asiakaspalveluprosesseja. Haluamme olla asiakkaiden tukena myös haasteellisina aikoina. Karhu Voiman ajauduttua konkurssiin ja tuhansien haminalaisten jäätyä ilman sähkön myyjää, perustimme nopeasti pop-up-palvelupisteen Haminan keskustaan. Kohtasimme palvelupisteellä päivittäin kymmeniä asiakkaita, joita opastimme uudessa, haasteellisessa tilanteessa. Olemme myös tavattavissa useissa paikallisissa tapahtumissa ympäri vuoden.

Olemme aktiivisesti mukana Haminan kaupungin HINKU-työryhmässä. HINKU on hiilineutraalisuuteen tähtäävien kuntien verkosto, jonka tavoitteena on 80 % päästövähennys vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Tuemme myös lahjoituksellamme Kymenlaakson korkeakouluyhdistys ry:n kautta Lappeenrannan Teknillisen yliopiston perustamaa energiavarastoinnin professuuria.

Osa paikallista vaikuttavuutta ovat myös muun muassa Haminan kaupungille maksettavat kiinteistöverot, vuokrat ja korot.

Henkilöstö

Henkilöstömme määrä oli vuoden 2022 lopussa 67. Saimme uusia asiantuntijoita sekä asiakaspalvelun ammattilaisia joukkoomme. Työtyytyväisyyttä selvitetään jälleen laajemmin vuoden 2023 aikana.

Koulutuspäiviä vuonna 2022 oli keskimäärin 2,3 henkilöä kohden. Sairaspoissaoloprosentti oli 6,58, luvussa oli hieman nousua muutaman pidemmän sairauspoissaolon vuoksi.

Yhtiössämme parannetaan jatkuvasti työturvallisuutta ja panostetaan työssä viihtymiseen. Tärkeä tavoitteemme on, ettei yhtään työtapaturmaa sattuisi. Vuonna 2022 tapahtui viisi lievää työtapaturmaa.

Kuluneen vuoden aikana kokoonnuimme koko henkilökunnan voimin kesäjuhlaan Haminan Pursiseuralle. Samassa yhteydessä juhlistettiin eläkkeelle jääviä työntekijöitä sekä palkittiin vuosimuistamisin pitkään yhtiössä työskennelleitä. Marraskuussa pääsimme viettämään henkilökunnan yhteiset pikkujoulut Vilniemen seurantalolla.